vineri, 12 iunie 2009

Atena

Dupa etapa pregatiri, iata-ne si inainte de marea incercare. Ne-am propus sa plecam la ora 2 am. Ca de obicei, nu am putut dormi deloc inainte de drum. Am hotarat sa nu facem Bucuresti - Atena dintr-o bucata, ci sa ne oprim in Katerini, adica la aproximativ 770 km de Bucuresti, ca sa nu ajungem total epuizati in Atena.

Peste capitolul Paralia Katerini trec repede. Pentru cei care au trecut pe aici, stiti deja: romani foarte multi, magazinele horror cu blanuri (nu stiu altii cum sunt, dar eu in momentul in care ma plimb pe malul marii si sunt 35 de grade afara, ideea de a proba sau a vedea blanuri, ma oripileaza), atmosfera de Mamaia combinata cu Costinesti. Oricum, a fost o oprire binevenita si ne-a introdus putin in atmosfera de vacanta. Din Katerini mai sunt in jur de 500 km pana in Atena, unde am ajuns astazi la pranz.

Cum nu poti sa ajungi la Atena fara sa vizitezi Acropole (sau cel putin asa ne-am gandit noi), am pornit catre celebrele vestigii ale civilizatiei grecesti la ora 14 pm. GRESIT! Indiferent ce ti-ar fi dat sa vezi la ora asta, in caldura insuportabila a Atenei, oricare minune a lumii o sa fie ca un ghimpe in talpa. Acropole era prima oprire dintr-o lista lunga. Cand am ajuns sus, cu marmura aia arzandu-ne sub talpi, sleiti de puteri si cu toate rezervele de apa terminate, nu am mai vrut sa vedem nimic. Nu ne-am dorit decat sa coboram la prima taverna si sa zacem acolo cu o sticla de bere Mithos in fata (ceea ce am si facut).

Ne-am intors la hotel si am facut o baie in mare. Vesti bune, apa e calda!
Vestile proaste sunt insa foarte proaste. Site-urile meteo pe care Radu le studiaza cu infrigurare anunta mare de gradul 5 pana la 7 in perioada in care noi navigam. Suntem atat de tensionati pentru ziua de maine, ca nu ne prieste nimic. Suntem pe post de Mioritza laie, laie bucalaie....marea nu ne mai place, vantul nu ne da pace. Pentru maine dimineata ne-am impartit pe echipe. Radu merge in port sa rezolve cu actele yachtului Sifnos, iar eu conduc echipa de shopping...normal!
Facem aprovizionarea de calatorie. Din pacate, daca marea o sa fie atat de agitata, nu cred ca mancarea ne va folosi la ceva. Asta este. Poate totusi grecii rai ne dau informatii eronate pentru a ne speria. Noi ne pastram optimismul, putin diluat, dar totusi optimism. :)

2 comentarii:

  1. hm...si eu care credeam ca v-ati imbarcat deja! va tin pumnii! constat ca de fapt norii care ne-au urmarit prin toata grecia atunci erau cu voi?:)) zic sa va luati niste mincare pt cosmonauti, pastilute si tuburi. scapi si de gatit, nici nu decartezi cine stie ce... ma rog, nu as vrea sa fiu in pielea voastra. sa speram totusi ca grecii sint rai, stim asta, nu ? astept vestile bune.

    RăspundețiȘtergere